fbpx
Hromadná pripomienka k zriadeniu Rady vlády SR pre udržateľný rozvoj a jeho financovanie
 
Za rekordne krátky čas troch dní sme vďaka podporovateľom a podporovateľkám environmentálneho hnutia a jeho aktivít zozbierali vyše 960 podpisov pre hromadnú pripomienku k nedávnemu návrhu vlády.
 
Vláda navrhuje zlúčenie troch svojich poradných orgánov do jedného – Rady vlády pre udržateľný rozvoj a jeho financovanie. Tento krok môže byť fajn, no môže dopadnúť aj veľmi zle. Napríklad preto, že z vyše 40 členov a členiek novej rady má iba JEDINÝ/Á (!) zastupovať ochranu životného prostredia (ak teda pominieme ministra životného prostredia, ktorý má byť jedným z jej podpredsedov). Pritom záujmy biznisu budú v rade priamo hájiť až 8 ľudia z rôznych podnikateľských organizácií…
 
V hromadnej pripomienke preto žiadame zvýšiť počet osôb zastupujúcich environmentálne mimovládne organizácie na tri a celkovo doplniť do rady ďalších piatich ľudí z iných inštitúcií zameraných na ochranu životného prostredia. Aby sa pomer síl medzi biznisom a ochranou prírody aspoň ako-tak vyvážil. V spolupraci s pár ďalšími environmentálnymi organizáciami sme pripomienku 27. 9. oficiálne zaslali podpredsedovi vlády pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku Petrovi Kmecovi. A teraz čakáme, kedy nás z Úradu vlády SR zavolajú na rozporové konanie.
 
Text hromadnej pripomienky na stiahnutie.
Odkaz na stránku hromadnej pripomienky na Moja petícia
Facebook
Twitter
LinkedIn